fi

Tietoa meistä

Jo 12-vuotiaana rakkaus ja hoivavietti pieniä lapsia kohtaan sai alkunsa, kun kävin katsomassa serkkuni vauvaa vastasyntyneiden osastolla. Päätin jo silloin, että tuonne minä haluan töihin.

Valmistuin lastenhoitajaksi joulukuussa vuonna 1986. Urani keski-suomen keskussairaalassa alkoi vuonna 1987. Sijaisuuteni jatkui lukuisten eri työsopimusten merkeissä vuoteen 2017 saakka peräti kolmen vuosikymmenen ajan. 

Huhtikuussa 2017 saapuessani töihin oli osaston seinälle ilmaantuneet uudet työvuorot. Niissä ei ollu nimeäni. Se oli siinä. Yksikään esimiehistäni ei asiasta henkilökohtaisesti minulle ilmoittanut eikä pahoitellut kyseistä asiaa.  Suljin sairaalan oven ja ymmärsin, että tein sen viimeisen kerran. 

 Muutaman kuukauden jälkeen sain yhteydenottopyynnön korkeammalta esimieheltä, sillä hän oli kuullut ulkopuoliselta henkilöltä mitä oli tapahtunut. Selitykseksi sain, että koulutukseni  oli riittämätön. Tästä syystä työni  erikoissairaalassa ei voinut enää jatkua. Kun vaihtoehtoja ei enää ollut käänsin asian itselleni kuitenkin mahdollisuudeksi ja aloin miettiä mikä minusta vielä voisi tulla isona 52 vuotiaana :) 

Tuohon aikaan omistimme kaksi sijotushuoneistoa. Toisen huoneiston vuokrasin Jyväskyläläiselle pitkän linjan yrittäjälle majoituspalvelutoimintaa varten. Tarinani kuullessaan hän halusi auttaa ja ehdotti myös minulle majoituspalvelun aloittamista. Innostuin ideasta ja mieleeni heräsi ajatuksia, että miten näin hyvin voi juuri tällä hetkellä minulle tapahtua. Oliko tämä vain sattumaa vai onko kaikella kuitenkin tarkoitus. 

Pääsin työkokeiluun ko. henkilön majoituspalveluyritykseen ja se vei minut mennessään. Ensin ajattelin, että voinko onnistua työssä mitä en ole koskaan aiemmin tehnyt. Epäluuloni heräsivät miettiessäni palveluni myymistä ja sitä kuinka siitä suoriutuisin. Sillä eihän minulla ollut tästä aiempaa kokemusta. Ristiriita mielessäni heräsi, sillä olinhan tehnyt sydämellä hoitotyötä  vuosikymmeniä. Mietin kuinka voisin myydä ja tehdä tällaista työtä jatkossa myös sydämellä. Pian huomasin sen kuitenkin olevan mahdollista. Ymmärsin, että  asiakaspalvelutyö mitä olin tehnyt kauan hoitotyössä jatkui nyt vaan eri muodossa.  

Nautin työstäni nyt sillä olen saanut toimia itsenäisesti, mutta saan jatkaa edelleen asiakaspalvelutyötä eri puolelta maailmaa saapuvien ihmisten kanssa. Välittäminen ja vahva hoivaviettini näkyy edelleen työnjäljessäni. Olen tunnollinen ja  halunnut tehdä työni aina hyvin. Nyt haluan tarjota laadukasta palvelua viihtyisissä, kodinomaisissa, puhtaissa ja  kauniissa huoneistoissani. Siivoan ja pesen pyykit itse. Työaikani ei ole mitoitettu. Siivous ottaa aikaa juuri sen verran kun on tarve, sillä siisteys ja puhtaus on minulle erittäin tärkeää. Sisustaminen on intohimoni ja näin ollen ollut minulle todella antoisaa. Minkä vaan näistä huoneistoista voisin ottaa omaksi kodikseni ja tästä syystä yritykseni saikin nimekseen Feels like Home Oy. 

Lämpimin ajatuksin Sari Lammi